Nationale Voorleeswedstrijd 2016

Daantje Nelis lokale ‘voorleeskampioen’

De Nationale Voorleeswedstrijd is weer gestart. De voorleeswedstrijd is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Tien kandidaten van verschillende basisscholen uit Capelle en Krimpen aan den IJssel streden om de titel lokale ‘voorleeskampioen’.

Na een spannende en zinderende middag maakte de jury bekend dat Daantje Nelis van de Katholieke basisschool De Contrabas de winnaar is. Zij gaat door naar de kwartfinale op 19 maart in de Chocoladefabriek in Gouda. Als ze die ook wint kan ze een gooi gaan doen naar de prestigieuze titel van Nationaal Voorleeskampioen 2016. Daantje heeft een fragment voorgelezen uit ‘Land van de vier bergen’ van Harmen van Straaten, omdat zij dat een heel leuk boek vindt. Daantje is een geoefend voorlezer, want zij leest graag haar zusje voor.

De jury bestond dit jaar uit Jeroen Mul, beleidsadviseur gemeente Capelle aan den IJssel, Wilma Jacobs, servicemedewerker van de Bibliotheek en juryvoorzitter Miranda de Haan, stadsdichter van Capelle aan den IJssel. Volgens het oordeel van de jury maakte Daantje “het beste oogcontact met het publiek” en “liet de spanning uit het verhaal komen zodat wij het helemaal met haar mee konden beleven”, aldus De Haan in haar juryrapport:

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken.

Bron artikel en foto’s: Bibliotheek aan den IJssel