Platform Plank

Platform Plank bestaat sinds 2015 en is bedoeld voor alle open podia voor de woordkunst in Nederland en Belgïe – en dat zijn er heel wat. De meeste van die podia zijn kleinschalig opgezet en ontvangen geen subsidie. Het publiek wordt moeizaam bereikt via social media of binnen het eigen netwerk.
Op de website van Plank kunnen de organisators van deze initiatieven hun podium en evenementen gratis aanmelden. Alle organisators werken zelf de evenementenagenda bij. Het beheer werkt onbezoldigd. Daarmee is het platform zelf ook onafhankelijk.

Initiatiefnemer van Platform Plank is Miranda de Haan. Planks webbeheer is in de capabele handen van Jeroen Dahmeijer, organisator van ‘Schrijvers tussen de Kassen“. Op dit moment zijn er +80 podia aangemeld in Planks colofon. Organiseer jij ook een (open) podium waar poëzie, spoken word, tekst/proza centraal staat? Meld je podium dan aan bij Platform Plank.

Wil je weten wanneer er bij jou in de buurt woordkunst wordt georganiseerd? Meld je dan aan voor Planks Nieuwsbrief. Je krijgt dan regelmatig een update over aankomende evenementen.