Verhaalt

Lees: Loodjeslijst

Fragment: De tequila is niet goudkleurig, zoals ik verwachtte, maar helder als wodka en ijskoud. Er stijgt damp uit het glaasje en er glijden druppels condens langs het voetje. Ik zie een veeg bloedrode lippenstift langs de rand en wrijf die weg met mijn duim. Mijn hand veeg ik af aan mijn bermuda. Ik bestel een tweede en Marisol schenkt me bij. Met elke nip wordt mijn tong gevoellozer en mijn slokdarm rauwer. Mijn mond voelt schraal en mijn wangen gloeien. Ik ben vandaag flink verbrand op dat naaktstrand.

Uit: ‘Loodjeslijst‘, digitaal cultureel magazine De Optimist (i.h.k.v. de week van het korte verhaal, 2015).

Lees: Het Lotgeval
Pablo was een jongen die van wanten wist. Hij noemde dat natuurlijk zelf niet zo, want van wanten had hij nog nooit gehoord. Hij had zelfs nog nooit wanten gezien. In het zonovergoten Brazilië, waar Pablo vandaan kwam, waren wanten van weinig tot geen nut. Maar hij wist er dus wel van. Daarmee wil ik zeggen dat Pablo een harde werker was. Op een februaridag deed Pablo een belangrijke aankoop: hij kocht een lootje in de loteria. Als dit verhaal volgens verwachting zou verlopen, dan zou Pablo in een klap miljonair zijn geweest (…)

Uit zo’n 500 inzendingen kreeg dit verhaal samen met de 19 andere beste inzendingen een publicatie in ‘het Grote Lowlands Verhalen e-book‘ (uitgeverij Nijgh & van Ditmar).